USB sticks

Een USB stick kopen

Een USB stick kopen kan op verschillende plekken tegenwoordig, je hoeft het maar in te tikken in een zoekmachine en voor je het weet krijg je verschillende soorten alternatieven, maar wat kan je nu eigenlijk met al die USB sticks? Waar dien je eigenlijk allemaal op te letten? Het is natuurlijk belangrijk dat je weet wat je met de USB sticks kan doen, voordat je deze gaat kopen.

Een USB stick zorgt er voor dat je belangrijke gegevens kunt opslaan. De USB stick wordt ook wel eens een geheugenstick genoemd en zorgt er voor dat je allerlei documenten kunt opslaan buiten je computer / laptop / tablet of smartphone. De USB stick kan gekoppeld worden middels een USB poort. Na het koppelen van de geheugenstick kan je bestanden kopiëren of verplaatsen naar dit medium.

USB Stick geschiedenis

Een van de eerste USB sticks die goed genoeg was om geproduceerd en gepresenteerd te worden was de USB 1.0. Dit gebeurde in 1995 en 1996. De USB werd door verschillende bedrijven ontworpen en ontwikkeld en was er om te zorgen dat het gebruik van de computer gemakkelijker kon en zonder alle kabels. Overigens was de snelheid van de eerste geheugenstick niet heel hoog. In de beginjaren van de USB sticks was de snelheid rond de 1.5 MB/s tot maximaal 12 MB/s.

Na een aantal jaren met de USB 1.0 en 1.1, werd er gewerkt aan het maken van een USB stick die vele malen sneller was dan zijn voorgangers. In het jaar 2000 werd de USB 2.0 geïntroduceerd. Deze was vele malen sneller en had een datasnelheid van maximaal 480MB/s. De USB 2.0 zit in vele USB sticks van tegenwoordig. Als je een geheugenstick gaat kopen dan zal je zien dat deze vaak een 2.0 aansluiting heeft. Dit is tegenwoordig standaard, terwijl dat in het begin van deze eeuw toch anders lag.

De opvolger van de USB 2.0 is inmiddels al op de markt gebracht en dat is de USB 3.0. Met deze USB stick heb je een vele hogere snelheid bij de dataoverdracht. Zo kan je grotere bestanden sneller verplaatsen of kopiëren naar de USB stick.

USB Sticks met verschillende grootte

USB sticks zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Zo heb je mini usb sticks met veel geheugen, maar heb je bijvoorbeeld ook een grotere usb stick die weinig geheugen heeft. Een usb stick kopen gebeurd in de meeste gevallen eerst op basis van de grootte en daarna pas op basis van het uiterlijk. Tegenwoordig zijn de usb sticks bijna allemaal klein en is het vooral de hoeveelheid geheugen die het verschil maakt.

Zo heb je de usb stick 2gb, maar heb je ook een usb stick 4 gb ,usb stick 8 gb en usb stick 16 gb. Daarnaast is er de afgelopen jaren een trend waarbij de usb sticks een grotere hoeveelheid aan opslagcapaciteit hebben. Dus dan gaat het over een usb stick 32 gb en een usb stick 64 gb. De geheugenstick is een goed opslagmedium, omdat deze robuust is en makkelijk mee te nemen.

Wil je echt veel meer gaan opslaan of zelfs een back-up maken van je computer? Dan is het aangeraden om gebruik te maken van een externe harde schijf. De opslagcapaciteit op een usb stick is vaak niet toereikend om een back-up te maken van een computer.

Geen beschikbare vertalingen gevonden